TEXTIELBEDRUKKING Wilt u uw bedrijf of vereniging doen opvallen?

Bedrukken of borduren van T-shirts, sweaters,  werkkleding, promotiekleding of horecakleding.

Wilt u een T-shirt, sweater,  werkkleding, promotiekleding of horecakleding laten bedrukken? In dit artikel ontdekt u welke voordelen hiermee te behalen zijn, welke soort bedrukking er zijn en voor welk soort bedrukking u het best kunt kiezen.


Voordelen van kleding met (promotionele) bedrukking:

De meeste T-shirts worden voor promotionele doeleinden gebruikt. T-shirts en andere promotionele kleding komt u op allerlei plaatsen tegen. In fitnesscentra, op concerten, tijdens het hardlopen en op allerlei andere momenten wanneer een promotioneel T-shirt past. Uiteraard kunt u ook bedrukking toepassen op uw bedrijfskleding, een uitstekende manier om branding tot in de puntjes door te voeren en een eigen identiteit neer te zetten. Als organisatie kunt u uw identiteit op een uiterst efficiënte manier onder de aandacht brengen met textielbedrukking.


De belangrijkste voordelen:

·      Wanneer u bedrijfskleding met uw logo bedrukt geeft dit een professionele uitstraling.

·      Door middel van promotionele bedrukkingen maakt u gratis reclame mogelijk.

·      Met bedrukte horeca kleding maakt u uw personeel herkenbaar voor klanten, zo vormen zij een duidelijk aanspreekpunt.

·      En meer! Afhankelijk van uw redenen om voor textielbedrukking te kiezen.


Vaak wordt er voor T-shirts gekozen, maar ook het bedrukken van sweaters, broeken en andere kleding behoort tot de mogelijkheden. In principe zijn alle soorten textiel te bedrukken.

Er zijn verschillende soorten drukmethodes, verderop in dit artikel hebben we de populairste methodes voor u op een rij gezet.


Welke drukmethodes worden er gebruikt?

Het bedrukken van T-shirts, sweaters, polo's etc. is op verschillende manieren mogelijk. Een veelgebruikte methode is de zogenaamde zeefdruk. Bij zeefdruk wordt er voor iedere kleur een andere film gemaakt. Voor een opdruk met veel verschillende kleuren zijn er dan ook verschillende films benodigd. Films worden met behulp van een speciale printer gedrukt, vervolgens is het tijd voor de belichting. Er vindt een proces plaats waarbij felle lampen gebruikt worden om de figuren in te filmen. Wanneer dit proces geslaagd is kan de zeefdrukmachine worden ingesteld. Op dit moment is het belangrijk dat de zeefdruk zo wordt gehangen dat deze precies op de juiste plaats op het T-shirt komt. Inkt wordt vervolgens door de zeef gedrukt en komt op het shirt terecht. Bij een automatische carrousel hoeft de drukker het T-shirt enkel voor de zeefdruk te hangen en gebeurt de bedrukking vanzelf.


Borduren

Borduring is eigenlijk een alternatief voor bedrukkingen met inkt. Borduring is echter een uitstekende manier om uw boodschap of bedrijfsidentiteit mee te communiceren. Doordat een borduring in de kleding verwerkt wordt komt dit direct als een eenheid over. Borduren is het meest geschikt voor logo’s en teksten, deze details brengt u met een borduring het best over. Bij Memento design zijn we er in gespecialiseerd om dit zowel visueel als kwalitatief in orde te brengen. Ons ruime assortiment maakt het mogelijk om op veel verschillende soorten kleding borduursels aan te brengen. Denk aan T-shirts, sweaters, werkkleding, sportkleding, kleding voor in de horeca en meer. In tegenstelling tot de zeefdruk, digitale druk en flex transfers bent u bij borduursels beperkter in kleurkeuze. 

Een borduring geeft een mooie en duurzame uitstraling aan uw kleding. Stijlvolle geborduurde hemden of een iets jeugdigere polo geven net iets meer standing aan uw bedrijf. Eerst moet er een borduurprogramma worden aangemaakt waarbij het volledige logo vertaald wordt in steken en garens. Deze cliché is vaak een tijdrovend werk en prijzig, echter is dit een éénmalige kost, voor bijbestellingen met dezelfde borduring kan dit programma hergebruikt worden. Deze onderhoudsvriendelijke personalisering heeft wel als voorwaarde dat het textiel voldoende stevig is; het borduren doorstikt immers veelvuldig de stof en spant het geheel ook wat aan.


Digitaal printen

Digitaal printen kleurt het textiel tot in de vezels. DTG-printing, Direct To Garment printing, een digitaal bestand wordt direct op textiel geprint. Het resultaat is een print vergelijkbaar met zeefdruk op textiel maar dan zonder lijm of cliché. Ideaal voor oplagen van katoenen textiel met full-color opdruk. Tevens kan er ook digitaal geprint worden op transfers, die dan op het textiel aangebracht worden dmv een pers. Zo wordt het mogelijk om ook op niet-katoenen kledij full-colour te drukken.


Gratis voorontwerp en prijsofferte.

textiel bedrukking Memento westerlo lokeren


Flex bedrukking

Flex bedrukking, wat is het en hoe werkt dat?

Bij de snijflex of flex bedrukking wordt er gebruik gemaakt van flex materiaal op een rol welke wordt gesneden op een snij plotter en handmatig wordt 'uitgepeld'. 

Vervolgens wordt de transfer aangebracht op textiel met behulp van een hittepers. Hierdoor wordt de lijmlaag actief en vindt een zeer goede hechting op de kleding of textiel plaats. Flex transfers voelen glad maar wat rubberachtig aan en het geheel ziet er mooi uit.

Bovendien stretcht de bedrukking met het textiel mee en kan er op en met elke kleur worden gewerkt.

Het is met Flex transfers niet mogelijk kleurverloop of rasters te gebruiken.  Met deze techniek is het mogelijk per shirt een andere naam, tekst, ander plaatje of ander nummer te drukken en is dus handig bij bijvoorbeeld het bedrukken van rugnummers of naam van de speler.

Bij flex bedrukkingen heb je de keuze uit meerdere standaardkleuren. Deze kleuren kunnen tot 60°C gewassen worden.

Een alternatief is de snij flock of flox bedrukking. Deze bedrukkingtechniek is ongeveer gelijk aan de flex bedrukking maar hierbij is deze rol voorzien van een zogeheten flocklaag om op deze manier het flock print te imiteren. Flock is een veloursachtig materiaal waar de motieven uit worden gesneden.  Flock kan op elke kleur kleding en in iedere gewenste kleur gebruikt worden.

De flex of flox bedrukking is alleen mogelijk in één of in elk geval een beperkt aantal kleuren die niet door elkaar lopen of verkleuren: elke kleur wordt namelijk apart gedrukt. De kwaliteit is super en de wasbaarheid is ook prima. Er kan echter niet rechtstreeks op worden gestreken. 

Printable Flex is ook nog een bedrukkingtechniek welke toepasbaar is. Dit heeft dezelfde toepassing als de flex bedrukking alleen wordt de witte flex eerst geprint met een speciale inkt en daarna bedrukt. Bij deze techniek is er qua kleur weer meer mogelijk.

Flex bedrukking voor bedrukken kleding, wat zijn de voordelen?

* Handig bij kleine of individuele bedrukkingen 
* Bedrukken van rugnummers of namen op een shirt of ander kleding stuk 
* Bedrukking budgetvriendelijk 
* Op elk kleur textiel of kleding mogelijk 
* Goed wasbaar, wel binnenste buiten 
* Kleurvast 
* Rekt mee met de kleding


Flex bedrukking is perfect geschikt voor kleine oplages en herhaling orders, de prijs zal u verassen! 
Wij kunnen zelfs de logo's op voorraad voor u houden!


Waarom horecakleding, promotiekleding, shirts en sweaters laten bedrukken?


Bij Memento design kan uw bedrijfslogo bedrukken of borduren, maar ook uw slagzin of eigen ontwerp kan op materiaal worden aangebracht.

De voordelen op een rij:

·      Wij kunnen met spoed leveren.

·      U vindt alle merken onder één dak.

·      Wanneer u bedrijfskleding met uw logo bedrukt geeft dit een professionele uitstraling.

·      Door middel van promotionele bedrukkingen maakt u gratis reclame mogelijk.

·      Met bedrukte horeca kleding maakt u uw personeel herkenbaar voor klanten, zo vormen zij een duidelijk aanspreekpunt.

·      Wij leveren bedrukt of onbedrukt vanaf tien stuks.

 


Bekijk onze online catalogus:

t-shirt print bedrukking MementoRealisaties textielbedrukkingOndernemer en op zoek naar minder stress, meer tijd en meer omzet?

Wij helpen u met de juiste communicatie en visuele middelen.

Wenst u meer informatie?

Vul onderstaand contactformulier in en wij contacteren u zo spoedig mogelijk.

 

Leave this empty: